11 Ekim 2012 Perşembe

Greenpeace Akdeniz

Greenpeace
Merhaba,

Günlerdir kafamı kurcalayan bir hikayeyi sana anlatmak istiyorum. Olay, Kuzey Buz Denizi’nde geçiyor. Bir anne kutup ayısı, 687 kilometre boyunca yüzüp yiyecek arıyor. Yavrusu da yanında. Fakat yavru yorulup, denizin derinliklerinde kayboluyor. Bunlar olurken dünyanın başka yerlerinde iki milyon insan, bu dramatik hikayeye bir son vermek için harekete geçiyor.

Evet, geçen hafta itibariyle savethearctic.com’a girip Kuzey Kutbu’nu ve orada yaşayan canlıları kurtarmak için imza verenlerin sayısı 2 milyona ulaştı. Yeni hedefimiz 3 milyon. Harekete geçenlerden biri de sen olabilirsin.

Senin de bildiğin gibi petrol şirketleri Kuzey Buz Denizi’nde son 30 yılda buzulların %75’ini kaybettiğimiz gerçeğine aldırmaksızın orada kazı yapmaya iyiden iyiye niyetliydi. Fakat iki milyon kişinin daha gözü üstlerindeyken bunu başaramadılar. Bu yıl, Shell ve Gazprom teknik sorunlardan dolayı Kuzey Kutbu’nda arama yapmayacağını açıkladı.

Ayrıca Birleşmiş Milletler Genel Kurulu arifesinde kutuptaki krizi tartışmak için büyük bir zirveye ev sahipliği yaptık. Bunun ardından Fransız petrol devi Total de kutuptan bu senelik elini çekti. İşte “Birlikten kuvvet doğar.” diye ben buna derim.

Senin de vereceğin bir imzayla daha büyük değişiklik yaratabiliriz. Bu mücadeleyi sayımızı artırarak sürdürürsek neler yapabileceğimizi hayal et. Belki de bir daha sana 687 kilometre yüzüp yiyecek bulamayan bir kutup ayısı ve yavrusundan bahsetmek zorunda kalmam. Bu hikayenin mutlu sonu olur.

Senden ricam, savethearctic.org’a girip bir imza vermen ve arkadaşlarını da davet etmen. Böylece Kuzey Kutbu’nun hikayesini doğayı ve dünyayı iliğine kadar sömürmeye hevesli insanlar yazamaz. Onlara dur diyen bizler, bu hikayeyi baştan yazabiliriz.

Yiğit, Greenpeace Akdeniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder